Vi hjälper dig räta ut frågetecknen inom ägarplanering

Vem ska ta över verksamheten, är försäljning aktuell eller ska något av barnen ta över? Vilken tidpunkt är bäst? Med vår kompetens, erfarenhet och stora kunskapsbank hjälper vi dig svara på alla dina frågor och funderingar kring ägarskiftet och försäljningen.

Förberedelse och analys

Hur vill du att den framtida bolagsstrukturen ska se ut och vad ska försäljningen eller överlåtelsen omfatta? Inför försäljningen eller överlåtelsen av verksamheten är det bra att vara förberedd. Vi hjälper dig att få koll på det mesta: ifall något måste göras med bolaget innan försäljning, vilka skatteeffekterna blir, hur du kan placera försäljningspengarna samt vilka försäkringslösningar du behöver vidta. Vi hjälper även till med finansieringslösningar för den eventuella köparen för att snabba på försäljningsprocessen.

Överlåtelse

När det väl är dags för överlåtelsen kan avtal24 eller Familjens Jurist hjälpa dig med alla de juridiska delarna som ingår. De ser till att Överlåtelseavtalet är sin ordning vid generationsskiftet, att försäljningsavtalet är korrekt eller att gåvobrevet innehåller alla delar.

Förvalta kapital efter försäljning

När du sålt din verksamhet blir det förhoppningsvis en del kapital över. Något våra rådgivare kan hjälpa till att förvalta utifrån dina önskemål. Förutom en rad olika placeringsalternativ kan du även få hjälp med framtida investeringar eller varför inte arvs- och gåvoplanering.