Hoppa till textinnehållet

Coronaviruset Råd och stöd till företag

Många företag påverkas nu av covid-19-spridningen. Vi tar era  utmaningar på största allvar och arbetar intensivt med att erbjuda olika lösningar för att hjälpa er.

 

För att ge dig som företagare översikt över situationen och vilket stöd du kan få samlar vi löpande information, råd och tips här.

Räkna regeringens stöd

Hur påverkar regeringens åtgärder korttidsarbete, uppskjuten moms och lägre sjuklönekostnad till ditt företag? Och hur kan det kommande omställningsstödet hjälpa? Använd våra beräkningsverktyg för att räkna ut hur regeringens åtgärder kan påverka företagets ekonomi. 

Digital devices with hands, tablet, laptop, smartphone

Tillfällig amorteringsbefrielse

Är du ekonomiskt drabbad av covid-19 finns det möjlighet att under en begränsad tid få amorteringsbefrielse eller sänkt amortering på dina eller ditt företags krediter. 

 

Tips till dig som företagare

Tips och råd om vad du kan göra för att ta företaget igenom den här svåra tiden och hur du kan använda banken digitalt.

kan företag ställa om

Krisen har för många inneburit tuffa utmaningar. Inte minst har covid-19 svängt om efterfrågan, vissa branscher är kris och andra är i uppsving.  Men kris kan också medföra möjlighet till förändring. Läs hur andra företag gjort och vilket stöd du som företagare kan få.

 

 

Det här gör regeringen

Regeringen har tagit fram åtgärder som ska hjälpa dig som företagare att minska de negativa effekterna. Bland annat kan du ansöka om att skjuta upp betalningar för arbetsgivaravgifter, preliminärskatt på lön och moms. Föreningar och andra med verksamhet inom idrott och kultur kan söka stöd för inkomstbortfall på grund av det nya coronaviruset och covid-19, till exempel för inställda evenemang.

Var beredd omställning

Några satsar på e-handel. Andra fokuserar på närområdet eller kör med hemleveranser. I coronans fotspår föds nya, kreativa lösningar för att hålla företag öppna och igång. Vår expert ger tips på hur man gör för att ställa om i kristider.

Woman kneeling with book

Tips till dig som företagare

Tips och råd om vad du kan göra för att ta företaget igenom den här svåra tiden och hur du kan använda banken digitalt.

Omställningsstöd

Omställningsstödet är tänkt att underlätta för företag att överbrygga den akuta krisen och ställa om och anpassa sin verksamhet. Stödet går att söka från den 22 juni 2020 och fram till och med den 31 augusti 2020.

Frågor & svar företagarfrågor i samband med coronaviruset

Vanliga frågor och svar i spåren av covid-19

Många hör av sig till oss nu med frågor i anslutning till coronaviruset. Här har vi samlat våra vanligaste frågor och svar.

Business people looking at chart on a laptop.

Vad händer världens börser?

Följ våra experters syn på marknaden och hur du bör tänka just nu.

Three business people in discussion.

Ditt Visa Business Card i "covid-19-tider"

Vill du reklamera ett köp som inte blev som du tänkt dig på grund av covid-19? Eller har du betalat en resa med ditt Visa Business Card och vill veta vad som gäller om du behöver avboka?

 

Card purchase - small business

Mer information

Kriser skapar nya företagsmöjligheter

Covid-19 har fått stora och många gånger förödande, konsekvenser för många privatpersoner, företag och samhällen – och än är historien av dess fulla konsekvenser långt ifrån skriven. Men kriser skapar också möjligheter, som man som vaken företagare kan komma långt på att fånga.

Woman in the city holding a coffee mug.

Försäkringsguide för företagare

Covid-19 har på ett brutalt sätt satt ljuset på att man som företagare kan vara utsatt. Få tips om hur du kan öka tryggheten om det oförutsedda inträffar. 

Tips till import- och exportföretag i osäkra tider

Stängda gränser, uteblivna leveranser och ökade valutarisker. Import- och exportföretagen drabbas hårt av coronakrisen. 

Vi finns här för dig, dygnet runt, året om

Du är alltid välkommen att kontakta oss. Just nu rekommenderar vi att du gör dina ärenden via appen, internetbanken eller telefon.