Hoppa till textinnehållet

Nästa steg i resan mot drömboendet

 1. Gå på visningar och hitta rätt bostad

  Först och främst gäller det att hitta en bostad som passar dina behov och din budget. Börja gå på visningar, så du får en bra uppfattning om bostadsmarknaden och vad du kan få för dina pengar. Tänk på att det kan uppstå budgivning och att slutpriset därför kan bli högre än utropspriset. Sätt ett tak för dig själv för vad din bostad får kosta.

  Fastighetsbyrån förklarar visningar (fastighetsbyrån.se)

 2. Undersök bostaden

  Det är viktigt att undersöka bostaden som du ska köpa noga, så att det inte döljer sig kostsamma fel. Din mäklare kan hjälpa dig att hitta en besiktningsman som gör en profesionell bedömning.

  När du köper en bostadsrätt är det istället viktigt att titta igenom föreningens ekonomi. Du kan använda vår checklista för att få hjälp med hur du ska gå tillväga. 

  Checklista - köp av bostadsrätt

 3. Jag vann budgivningen! Vad gör jag nu?

  När du har hittat en bostad och vunnit budgivningen är det viktigt att du kontaktar oss, innan du skriver på ett bindande avtal. Då kontrollerar vi att villkoren i ditt lånelöfte är uppfyllda och att vi kan godkänna bostaden som säkerhet.

  Kontakta oss och ansök om bolån

 4. Bestäm ditt låneupplägg

  Efter att du har skrivit på kontraktet är det dags att se över låneupplägget. Vi bokar in ett möte för att diskutera frågor som handlar om ditt bolån, till exempel om du ska ha rörlig eller bunden ränta och hur mycket du ska amortera.

  Vi hjälper dig dessutom med andra frågor som rör ditt nya boende, som till exempel hemförsäkringen eller om du vill prata om ditt sparande.

  Läs mer om vilka delar vi kan prata om på mötet

Har du frågor om lånelöftet och om bostadsköp?

Prata bolån med oss

Det är mycket att tänka på när du köper bostad. Ring oss så hjälper vi dig!

 

Kontakta oss 0495-494 10

 

Kundcenter 0771-22 11 22

 

Leende kvinna med orange blus står vid ett fönster och talar i mobiltelefon

Ska du köpa ny bostad innan du sålt din nuvarande?