Hoppa till textinnehållet

Ditt lånelöfte är beviljat

Woman in garden

Tack för din ansökan. Lånelöftet lämnas enligt vissa förutsättningar, läs noga igenom bekräftelsen du har fått för att vara säker på att lånelöftet täcker ditt behov. 

Kontakta oss om du har frågor eller vill göra ändringar. Ring 0495-494 10 eller kontakta din rådgivare direkt.

Kontakta oss när du hittat bostad

När du har hittat bostaden du vill köpa ska du kontakta banken innan du ingår ett bindande avtal. Då kan vi godkänna bostaden som säkerhet för det belopp du vill låna. Ring oss på 0495-494 10 eller kontakta din rådgivare direkt.

Så funkar det att låna till boende

Både din ekonomi och den bostad du hittar kommer att bedömas innan du kan få lånet beviljat, det vill säga en ny kreditprövning kommer att utföras och bostaden kommer att värderas.

Vi hjälper dig att räkna

Dina möjligheter att låna kan se olika ut beroende på vilken bostad du köper, exempelvis behöver din egen insats täcka även kostnaden för lagfart och pantbrev vid köp av en fastighet och bostadsrättföreningens ekonomi kan påverka hur mycket du får låna vid köp av en lägenhet.

När du hittat bostaden du vill köpa hjälper vi dig att beräkna kostnaderna och se om lägenhetens andel av bostadsrättsföreningens totala kostnader skulle kunna innebära en ökad avgift till föreningen vid ett stigande ränteläge.

Behöver du ett överbryggnadslån?

Om du redan äger en bostad som ska säljas i samband med köpet av den nya bostaden kan du tillfälligt behöva låna en större summa, en s.k. överbryggningskredit, vi har inte tagit hänsyn till det i lånelöftet. Kontakta oss om du vill få hjälp att se över dina möjligheter till tillfälliga lån.

Vi behöver känna dig

Innan ett bolån kan godkännas och betalas ut måste banken genomföra en fullständig kundkännedom för respektive låntagare för att motverka risk för penningtvätt och finansiering av terrorism. Det innebär att banken ställer frågor till dig som kund om ekonomisk situation eller om vilken verksamhet du bedriver. Kundkännedom omfattar även uppgifter om hur du som kund tänker använda bankens tjänster. Informationen som samlas in används för att bedöma vilka transaktioner banken kan förvänta sig av varje kund.

Läs mer om varför banken ställer frågor (Svenska Bankföreningen)

Nio steg mot ett lyckat bostadsköp

Ta hjälp av vår steg för steg-guide när du ska genomföra ditt bostadsköp.

Three happy women eating icecream in town.

Amortera dina bolån

Alla lån med en belåningsgrad (lån i förhållande till bostadens värde) över 50 procent ska amorteras.